Postoji više recepata za uštipke, ali ih ja, moram priznati najčešće
pravim na ovaj način. Jednostavno, brzo, bez zamazivanja ruku testom, a
što je najvažnije, uopšte ne upijaju masnoću, mekane kao "duša". Često
ih spremam a najčešće za večeru, kada nemam dovoljno hleba a i uz
hleba...
Potrebno je:
oko 350- 400 gr brašna
1 celo jaje
1/2 kocke svežeg kvasca
(može i suvi u zamenu)
oko 3 dl vode ili mleka
1-2 kašičice šećera
1-2 " soli i
ulja za prženje
Priprema:
U veći sud za mućenje rastopite kvasac u 1 dl mlakog mleka, dodajte jaje, šećer, so, brašno i uz dodatak mlake vode ili mleka oko 2 dl, mutite mikserom (sa dodatkom za mućenje testa), nekoliko minuta, sve dok se ne dobije gustina testa, koje se može vaditi kašikom. Pogledajte kako izgleda:
Umućeno testo pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu dok ne naraste, oko pola sata.
Potrebno je:
oko 350- 400 gr brašna
1 celo jaje
1/2 kocke svežeg kvasca
(može i suvi u zamenu)
oko 3 dl vode ili mleka
1-2 kašičice šećera
1-2 " soli i
ulja za prženje
Priprema:
U veći sud za mućenje rastopite kvasac u 1 dl mlakog mleka, dodajte jaje, šećer, so, brašno i uz dodatak mlake vode ili mleka oko 2 dl, mutite mikserom (sa dodatkom za mućenje testa), nekoliko minuta, sve dok se ne dobije gustina testa, koje se može vaditi kašikom. Pogledajte kako izgleda:
Umućeno testo pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu dok ne naraste, oko pola sata.
Testo vadite kašikom i pržite na zagrejanom ulju. Kašiku
predhodno umočite u ulje, kako biste lakše skinuli testo drugom kašikom.
Uštipci brzo narastu i za vrlo kratko vreme budu isprženi.
Uštipke služite sa sirom, džemom, prah šećerom i sl. Naravno
dobro je popiti uz njih jogurt, kiselo ili obično mleko i sl. Sve je
stvar ukusa i želje. Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар