Странице

понедељак, 16. мај 2016.

LENJA PITA

LENJA PITA

250 gr masti
1 jaje
3 žumanceta
1 prašak za pecivo
200 gr šećera
šoljica mleka
500 gr brašna
1 kg jabuka
100 gr mlevenih oraha
50 gr suvog grožđa
50 gr šećera u prahu
2 kašike prezli
cimet po ukusu
Penasto umutite mast, 200 grama šećera, 3 zumanceta i celo jaje. Dodeajte prašak za pecivo i mleko. Tada u ovu masu zamesite brašno tako da dobijete meko testo koje moze da se razvuče. Jednom polovinom testa prekrijte dno pleha koji ste prethodno namastili i pobrašnjali.
Jabuke ste prethodno narendali i pomešali sa orasima, prezlama, šećerom u prahu i cimetom. Dobro je da to uradite na samom početku tako da jabuke puste saft. Po potrebi dodajte joiš malo prezli da upiju saft od jabuka. Ovu masu stavite preko prvog sloja testa i sve prekrijte drugim slojem testa.
Gornju koru mestimicno izbockajte čačkalicom da ne bi ispucala i premazite je umućenim belancetom tako da dobije sjaj. Pecite 45 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni. Lenju pitu ohladite i secite na kocke. Možete je posuti šećerom u prahu ili služiti uz kuglu sladoleda ili šlaga.

Нема коментара:

Постави коментар