Странице

четвртак, 19. мај 2016.

UROLANE VIRŠLE

Ako ne znate šta ćete sa korama, a nećete gibanicu a ni pitu, evo predloga za doručak ili večeru a i za svoje drage goste.
Potrebne namirnice:
1/2 kg kora za pitu i gibanicu,
300-400 g koktel viršli, zavisno da li su kore deblje ili tanje,
1 čaša jogurta,
pola ćaše ulja,
3 jaja,
1 čaša brašna,
1 pr. za pecivo i
susam po želji
Priprema:
Umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, brašno i pr. za pecivo. Uzimajte po jednu koru, premažite je smesom, preklopite na tri dela, ponovo premažite smesom, stavite viršlu i urolajte je. Tako uradite sa svakom korom posebno i poređajte u pleh. Odozgo premažite ostatkom smese ili razmućenim jajetom i pospite susamom.

Ispecite i tople poslužite.

Нема коментара:

Постави коментар