Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Grašak bez mesa

Sastojci:
1 kg graška
1,5 litar vode
1-2 mrkve
1-2 glavice crnog luka
po želji 1 čen belog luka
2 kašike ulja
pola veze mirođije, malo peršunovog lišća
1 kašičica brašna ili griz-brašna
malo soli i aleve paprike
Priprema:
Sitno iseckan crni luk i čen tucanog belog luka (ako volite) propržimo kratko na ulju, dodamo sitno seckanu mirođiju i peršun, mrkvu isečenu na sitne komadiće ili tanke kolutove a potom grašak uz malo dolivanje vode. Za to vreme mešamo. Dinstamo u malo vode 10 minuta. Potom dolijemo ostatak vode i ostavimo da se kuva na 180 stepeni dok grašak ne omekša. Skuvani grašak pospemo sa 1 kašičicom brašna ili griz-brašna, promešamo, posolimo i stavimo malo aleve paprike. Kuvamo još minut dva i možemo ga skloniti sa ringle.
Napomena:za post na vodi sve sastojke samo barimo i začinimo.

Нема коментара:

Постави коментар