Potrebno je:
130 gr crne čokolade za kuvanje
250 gr putera ili margarina
100 gr šećera u prahu
300 gr brašna
2 belanca
50 gr bele čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera i
vrlo malo soli
Priprema:
Istopite 80 gr crne čokolade za kuvanje (najbolje na pari), pa je prohladite.Kremasto umutite puter (ja sam koristila margarin), sa vanilin šećerom i šećerom u prahu. Dodajte belanca, so i brašno a na kraju i rastopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Testo stavljajte u špric za
dekorisanje koji na vrhu ima otvor zvezdastog oblika i na papir
istiskujte štanglice dužine oko 3-4 cm. Ja nisam imala takav špric, već
sam koristila špric za tulumbe. Poslužio mi je, mada nije onako, kako bi
trebalo da bude.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko desetak minuta. Pečene izvadite i ostavite da se ohlade.
Za to vreme odvojeno istopite 50 gr crne i 50 gr bele čokolade. Umakati keks naizmenično u crnu i belu čokoladu. Možete ih ostaviti i bez čokolade, svakako su ukusni...
PS. Ja sam danas bila u manjku sa čokoladom, pa sam se nekako snašla sa dodatkom kakaoa i zbog toga ne izgledaju baš primamljivo na slikama, a i slikanje me nije bilo uspešno. Sledeći put ću na "popravni", jer sam zaista oduševljena ukusom.
130 gr crne čokolade za kuvanje
250 gr putera ili margarina
100 gr šećera u prahu
300 gr brašna
2 belanca
50 gr bele čokolade za kuvanje
1 kesica vanilin šećera i
vrlo malo soli
Priprema:
Istopite 80 gr crne čokolade za kuvanje (najbolje na pari), pa je prohladite.Kremasto umutite puter (ja sam koristila margarin), sa vanilin šećerom i šećerom u prahu. Dodajte belanca, so i brašno a na kraju i rastopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko desetak minuta. Pečene izvadite i ostavite da se ohlade.
Za to vreme odvojeno istopite 50 gr crne i 50 gr bele čokolade. Umakati keks naizmenično u crnu i belu čokoladu. Možete ih ostaviti i bez čokolade, svakako su ukusni...
PS. Ja sam danas bila u manjku sa čokoladom, pa sam se nekako snašla sa dodatkom kakaoa i zbog toga ne izgledaju baš primamljivo na slikama, a i slikanje me nije bilo uspešno. Sledeći put ću na "popravni", jer sam zaista oduševljena ukusom.
Нема коментара:
Постави коментар