Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Posne punjene tikvice

Sastojci
1kg tikvica
1 glavica crnog luka ili struk praziluka
1 veća šargarepa
šolja pirinča
ulje
Priprema
Tikvice oljuštiti, ako su veće preseći na pola, pa kašičicom izdubiti. Pirinač (obični ili integralni) skuvati posebno, na jedan deo pirinča sipati tri dela vode. (Integralni pirinač se kuva oko 40-45 min.) Na ulju propržiti glavicu sitno seckanog crnog luka i jednu narendanu šargarepu, pa dodati iseckanu unutrašnjost tikvica. Posoliti, dodati skuvan pirinač i začine po ukusu, biber, vegetu, mirodjiju, origano, peršun…
Napuniti tikvice, pa poredjati u šerpu i naliti malo vode (oko 1cm), poklopiti i kuvati oko pola sata. Ko želi, može napraviti zapršku, kao za punjene paprike, pa preliti tikvice pre kuvanja. Mogu se kuvati i u rerni, u poklopljenoj posudi, pa na kraju zapeći.

Нема коментара:

Постави коментар