Странице

четвртак, 19. мај 2016.

GIBANICA

Nema ko ne voli gibanicu! Postoje puno verzija za njenu pripremu, kako u sastojcima, tako i u izgledu, tj. načinu pripreme. Ja je pravim na više načina, a jedan od njih je i ovaj, u obliku sarme. Obično ih pravim odokativno a u ovom slučaju sam koristila:
           500 g gotovih kora
           4-5 jaja
           300-400 g sira
           1 čašu jogurta
           1 prašak za pecivo
           oko 1,5 dl ulja
           Priprema:
           Umutite jaja, dodajte ulje (nešto više od 1 dl), jogurt, izmrvljen sir i prašak za pecivo. Uzimajte koru po koru i na svaku posebno stavljajte fil i uvijajte u obliku sarme.


           Podmažite pleh uljem i ređajte svaki uvijeni komad,  Premažite svaki komad gibanice ostatkom fila i odozgo pospite susamom i prelijte ostatkom ulja.
            Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ja je volim vruću uz ajvar, jogurt ili kiselo mleko.

Нема коментара:

Постави коментар