Slani ekleri/ tulumbe
Slani ekleri/ tulumbe
Sastojci: |
Količina: |
• puter |
60g |
• voda |
1/2l |
• brašno |
125g |
• jaja |
5 kom. |
• sir |
250g |
• crni luk |
1 glavica |
• kiseli krastavac |
3 kom. |
• skuvano jaje |
1 kom. |
• mlevena crvena paprika |
1/2 kaš. |
• kačkavalj |
150g |
• majonez |
2 kaš. |
• ulje so biber |
- |
Uputstvo za pripremu:
-
U šerpu na šporetu sipamo vodu, dodamo 60 g putera i posolimo.
Uz neprekidno mešanje dodamo brašno. Nastavimo da mešamo žicom i kada
smesa počne da se odvaja od šerpe sklonimo sa šporeta. Dodamo 5 jaja,
jedno po jedno uz neprekidno mešanje. Tepsiju nauljimo i nabrašnimo.
Smesom popunimo špric i u tepsiju formiramo eklere. Pečemo 15 minuta na
250 °C bez otvaranja rerne.
-
U dublji sud sitno iseckamo luk i krastavac. Dodamo izrendani
sir, skuvano jaje i kačkavalj. Dodamo majonez, crvenu mlevenu papriku i
sjedinimo sastojke. Eklere isečemo na pola, a filom napunimo špric.
Pomoću šprica nanesemo fil na donju polovinu svakog eklera pa stavimo
drugu polovinu. Špric napunimo kiselom pavlakom i ukrasimo svaki ekler.
Нема коментара:
Постави коментар