Странице

четвртак, 19. мај 2016.

ĆEVAPI U PARADAJZ SOSU

Potrebno je:
           1/2 kg mlevenog mesa
           1 jaje
           2 glavice crnog luka
           2-3 čena belog luka
           kriška -dve bajatog hleba
          oko 300 g paradajza (iz flaše ili zamrzivača)
          oko 100 gr ljutenice (ili malo čilija u prahu)
          oko 50 g ajvara
          1 dl crnog vina
          ulje, so, biber i malo šećera
          Priprema:
          U malo mlake vode razmekšaj hleb, stavi u činiju, dodaj mleveno meso i jaje. Glavicu sitno seckanog crnog luka i dva čena belog luka proprži kratko na ulju i dodaj u smesu. Posoli, pobiberi, formiraj ćevape i isprži na malo ulja.

             Uključite rernu a u međuvremenu oljušti i iseckaj ostatak crnog i belog luka i proprži na kašiki ulja. Nalij paradaj, dodaj ajvar, ljutenicu i vino. Posoli, pobiberi i dodaj kašiku šećera, koji treba da ublaži ljutinu i kiselost. Sipaj sos u vatrostalnu posudu ili pleh i poređaj ćevape. Krčkati u rerni oko 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар