Potrebno je:
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
kriška -dve bajatog hleba
oko 300 g paradajza (iz flaše ili zamrzivača)
oko 100 gr ljutenice (ili malo čilija u prahu)
oko 50 g ajvara
1 dl crnog vina
ulje, so, biber i malo šećera
Priprema:
U malo mlake vode razmekšaj hleb, stavi u činiju, dodaj mleveno meso i jaje. Glavicu sitno seckanog crnog luka i dva čena belog luka proprži kratko na ulju i dodaj u smesu. Posoli, pobiberi, formiraj ćevape i isprži na malo ulja.
Uključite rernu a u međuvremenu oljušti i iseckaj ostatak crnog i belog luka i proprži na kašiki ulja. Nalij paradaj, dodaj ajvar, ljutenicu i vino. Posoli, pobiberi i dodaj kašiku šećera, koji treba da ublaži ljutinu i kiselost. Sipaj sos u vatrostalnu posudu ili pleh i poređaj ćevape. Krčkati u rerni oko 15 minuta.
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
kriška -dve bajatog hleba
oko 300 g paradajza (iz flaše ili zamrzivača)
oko 100 gr ljutenice (ili malo čilija u prahu)
oko 50 g ajvara
1 dl crnog vina
ulje, so, biber i malo šećera
Priprema:
U malo mlake vode razmekšaj hleb, stavi u činiju, dodaj mleveno meso i jaje. Glavicu sitno seckanog crnog luka i dva čena belog luka proprži kratko na ulju i dodaj u smesu. Posoli, pobiberi, formiraj ćevape i isprži na malo ulja.
Uključite rernu a u međuvremenu oljušti i iseckaj ostatak crnog i belog luka i proprži na kašiki ulja. Nalij paradaj, dodaj ajvar, ljutenicu i vino. Posoli, pobiberi i dodaj kašiku šećera, koji treba da ublaži ljutinu i kiselost. Sipaj sos u vatrostalnu posudu ili pleh i poređaj ćevape. Krčkati u rerni oko 15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар