Slatko od ribizle
zoom
Sastojci
Potrebno je:
- 1 kg ribizli
- 1 kg šećera
- 100 ml vode
Priprema
1
Ribizle dobro operite i viljuškom
skinite sa grozda, najlakše je tako. Ostavite ih da se prosuše. U šećer
stavite vodu i stavite na šporet da provri. Kada provri smanjite
temperaturu i pustite da baci nekoliko ključa. Ubacite ribizle i sve
zajedno kuvajte. Slatko ne mešati, dovoljno je samo protresati
šerpu-levo, desno. Na ovaj način sva pena bude u sredini šerpe, pa ćete
je lakše ukloniti. Treba da vri negde oko 20-tak minuta. Proverićete kad
je gotovo, tako što ćete kašikom zahvatiti slatko i kad dve kapi padnu
istovremeno, tada je gotovo. Pokupite svu penu. Krpu pokvasite vodom,
istresite je i pokrijte slatko. Ostavite ga 5-6 sati. Sipajte u tegle i
zatvorite. Za ovo slatko ne treba koristiti ni vanilin šećer ni limun,
jer ćete samo pokvariti ukus ribizle. Probajte, odlično je.
Нема коментара:
Постави коментар