Странице

субота, 14. мај 2016.

Internet je poludeo za novim receptom bez šećera: najlepši nadev za palačinke

Mlade kuvarice najviše plaši strah od neuspeha, ali sa ovim receptom i potpune početnice će biti na sigurnom. Da li ćete ih filovati kao slane ili slatke - palačinke su stvar je vašeg ukusa, uživajte!
Osnovni recept za palačinke
Potrebno je:
  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • ½ litra mleka ili vode
  • 2 kašike ulja
  • na vrh kašičice soli






Palačinke čuvaju svoj status omiljene poslastice zahvaljujući brojnim vrstama punjenja. Međutim, evo jednog posebnog fila koji, iako bez šećera, može da postane konkurencija obožavanom kremu!
Foto: Profimedia Foto: Profimedia
Sastojci:
  • 180g lešnika (tostiranih)
  • 100ml mleka
  • 40 g maslaca
  • šaka suvog grožđa (po želji)
  • malo čokolade za kuvanje
Priprema:
Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša. Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lešnike sameljite, pa ih prelijte kipućim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte. Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.

Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.

Нема коментара:

Постави коментар