Mlade kuvarice najviše plaši strah od
neuspeha, ali sa ovim receptom i potpune početnice će biti na sigurnom.
Da li ćete ih filovati kao slane ili slatke - palačinke su stvar je
vašeg ukusa, uživajte!
- 3 jaja
- 300 g brašna
- ½ litra mleka ili vode
- 2 kašike ulja
- na vrh kašičice soli
Palačinke čuvaju svoj status omiljene
poslastice zahvaljujući brojnim vrstama punjenja. Međutim, evo jednog
posebnog fila koji, iako bez šećera, može da postane konkurencija
obožavanom kremu!
- 180g lešnika (tostiranih)
- 100ml mleka
- 40 g maslaca
- šaka suvog grožđa (po želji)
- malo čokolade za kuvanje
Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša. Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lešnike sameljite, pa ih prelijte kipućim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte. Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.
Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.
Нема коментара:
Постави коментар