Potrebno je:
1 jaje
kocka kvasca
2 dl mleka
2 dl vode
3-4 kašike ulja
brašna, da se zamesi srednje meko testo (oko 700 gr)
kašika šećera i
kašika-dve soli
Priprema:
Stavite kvasac u malo mlakog mleka, dodajte šećer i ostavite da kvasac odradi svoje. U poseban sud stavite brašno, dodajte so, ulje, nadošli kvasac, ostatak mlakog mleka i mlake vode, pa zamesite testo. Dobro ga umesite rukama, da bude nelepljivo i glatko. Sud, u kome ćete peći hleb, podmažite uljem i rastanjite testo. Odvojte od testa određenu količinu, od koje ćete po svojoj želji napraviti ukrase. Naravno u testo ubacite novčić, dren, pasulj ili šta vi ptaktikujete. Premažite česnicu umućenim žumancetom, i ostavite da malo odmori.
Sada stavite česnicu u zagrejanu rernu i pecite, najpre na 200 stepeni a onda smanjite na 150. Pecite dok ne porumeni.
1 jaje
kocka kvasca
2 dl mleka
2 dl vode
3-4 kašike ulja
brašna, da se zamesi srednje meko testo (oko 700 gr)
kašika šećera i
kašika-dve soli
Priprema:
Stavite kvasac u malo mlakog mleka, dodajte šećer i ostavite da kvasac odradi svoje. U poseban sud stavite brašno, dodajte so, ulje, nadošli kvasac, ostatak mlakog mleka i mlake vode, pa zamesite testo. Dobro ga umesite rukama, da bude nelepljivo i glatko. Sud, u kome ćete peći hleb, podmažite uljem i rastanjite testo. Odvojte od testa određenu količinu, od koje ćete po svojoj želji napraviti ukrase. Naravno u testo ubacite novčić, dren, pasulj ili šta vi ptaktikujete. Premažite česnicu umućenim žumancetom, i ostavite da malo odmori.
Sada stavite česnicu u zagrejanu rernu i pecite, najpre na 200 stepeni a onda smanjite na 150. Pecite dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар