Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Musaka sa krompirom, piletinom i pečenim paprikama

Potrebno je:
450 gr krompira
1 praziluk
125 gr kisele pavlake
250 gr belog pilećeg mesa
200 gr pečenih paprika
100 gr kačkavalja (ili tvrđeg sira)
2 čena belog luka
1 kašika senfa
oko 2 dl mleka
so i biber po ukusu i
malo ulja


Priprema:
           Krompir oljuštite, isecite na kolutove i kratko probarite u slanoj vodi. Napravite sos: na malo ulja kratko izdinstajte praziluk, isečen na tanje kolutove i seckan beli luk. Sklonite sa vatre i u to dodajte kiselu pavlaku, senf i mleko. Posolite i pobiberite po ukusu.
Piletinu isecite na sitne kockice a krompir ocedite. U sud ređajte: red krompira (pola količine), red pečenih paprika, red pilećeg mesa pa sos. Poređajte ostatak krompira pa izrendajte kačkavalj.
          Pripremljenu musaku pokrijte folijom pa je pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, zatim sklonite foliju pa pecite još 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар