Potrebno je:
oko 700 g svežih šljiva
2 jaja
2 kašike kakaoa
1/2 kesice peciva
kašičica sode bikarbone
oko 700 g svežih šljiva
2 jaja
240 g šećera
150 g margarina2 kašike kakaoa
1/2 kesice peciva
kašičica sode bikarbone
1 vanila, malo cimeta
130 g brašna
1 dl mleka
1 kesica šlag pene
Priprema:
Po dnu okruglog pleha (tepsije) pospi 120 g šećera i preko njega
rasporedi šljive, kojima ste predhodno izvadili koštice i posuli
cimetom. Peci u rerni dok se šećer ne otopi (karamelizuje).
Za
to vreme umuti jaja sa ostatkom šećera, dodaj rastopljen margarin,
brašno pomešano sa kakaom, pecivom i soda bikarbonom. Na kraju dodaj i
vanilin šećer i mleko.
Izvadi šljive iz rerne, preko njih sipaj pripremljenu smesu, vrati u rernu i peci još 45 min. na 150 stepeni.
Kada se ispeče, izvadi iz rerne i posle nekoliko minuta okreni kolač na tacnu za služenje.
Ja sam kolač prelila rastopljenom čokoladom (a ne mora) i odozgo sam stavila šlag.
Нема коментара:
Постави коментар