Странице

четвртак, 19. мај 2016.

KAJZERICE

Potrebno je:
             1/2 l mleka
             1 čaša ulja
             parče kvasca
             3 kašičice soli
             3 kašičice šećera
             1/2 praška za pecivo
             800 g brašna
             Od navedenih sastojaka umesi testo i ostavi da naraste. Ponovo premesi i rastanji oklagijom debljine 1-1,5 cm. Čašom vadi pogačice i poređaj u margarinom podmazan pleh. Ostavi da ponovo naraste.
             Potrebno je još:
             1 jaje
             oko 100 g sira ili kačkavalja
             susam za posipanje
             100 g margarina
             Svaku pogačicu prstom pritisni u sredinu i u svako udubljenje stavljaj umućeno belance sa sirom.
Premaži umućenim žumancetom i odozgo pospi susamom i stavi po malo margarina.

            Ja sam od ovog testa napravila jedan pleh kajzerica, a od ostalog jastučiće,  koje sam punila džemom od jagoda. Peče se oko dvadesetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар