Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Jafa biskvit

            Recept za ove kolače sam pronašla u svojoj svesci sa receptima, a pravila sam ih još u vreme inflacije, kada je bio popularan i jafa kolač. E, sada sam odlučila da ih ponovo napravim, jer znam da smo ih nekada svi obožavali. Rado ću podeliti recept sa vama!
Potrebno je:
4 jaja
4 šoljice šećera
4 šoljice ulja
10 šoljica brašna
1 pr. za pecivo
1 vanilin šećer
džem od kajsija
(ja sam dodala još sok od 1 pomorandže i 5 gr želatina)
3 štangle čokolade za kuvanje
Priprema:
            Dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. U podmazan pleh stavljajte po pola kašičice testa, ostavljajući dovoljno prostora jer će se tokom pečenja malo razliti.
Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok blago ne porumeni. Od ove mase će vam izaći skoro tri pleha.

          U sok od pomorandže dodajte želatin rastvoren u kašiku hladne vode i stavite na vatru da se dobro zagreje. U to dodajte i desetak kašika džema od kajsija, sve zajedno izmešajte i ostavite da se stegne. Sastavljajte po dva biskvita. Jednu stranu umačite u rastopljenu čokoladu.

Нема коментара:

Постави коментар