Potrebno je:
2 grejfruta
6 pomorandži
2 limuna
1,5 kg šećera (a možete i više ukoliko želite slađi)
Priprema:
Voće najpre dobro operite a zatim stavite u vrelu, proključalu vodu, sklonite sa vatre i ostavite tako nekoliko minuta, kako bi se eliminisala sva nečistoća sa kore..
Potom voće zajedno sa korom sameljite, stavite u dubok lonac, nalijte sa
12 litara hladne vode, dodajte šećer i ostavite da tako stoji oko 24
časa, uz povremeno mešanje, kako bi se šećer rastopio. Nakon tog vremena
procedite kroz gazu, sipajte u dobro oprane flaše i zatvorite ih
original zatvaračem. Ostavite flaše da stoje na hladnom.
Ukoliko želite, šveps možete razblažiti i kiselom (gaziranom) vodom, samo u tom slučaju umesto 1,5 kg. šećera, dodajte više, što zavisi od vašeg ukusa. Pijte ga što više, jer vitamina C nikad nije previše!!!
2 grejfruta
6 pomorandži
2 limuna
1,5 kg šećera (a možete i više ukoliko želite slađi)
Priprema:
Voće najpre dobro operite a zatim stavite u vrelu, proključalu vodu, sklonite sa vatre i ostavite tako nekoliko minuta, kako bi se eliminisala sva nečistoća sa kore..
Ukoliko želite, šveps možete razblažiti i kiselom (gaziranom) vodom, samo u tom slučaju umesto 1,5 kg. šećera, dodajte više, što zavisi od vašeg ukusa. Pijte ga što više, jer vitamina C nikad nije previše!!!
Нема коментара:
Постави коментар