Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Domaći šveps

Potrebno je:
2 grejfruta
6 pomorandži
2 limuna
1,5 kg šećera (a možete i više ukoliko želite slađi)
Priprema:
             Voće najpre dobro operite a zatim stavite u vrelu, proključalu vodu, sklonite sa vatre i ostavite tako nekoliko minuta, kako bi se eliminisala sva nečistoća sa kore..

Potom voće zajedno sa korom sameljite, stavite u dubok lonac, nalijte sa 12 litara hladne vode, dodajte šećer i ostavite da tako stoji oko 24 časa, uz povremeno mešanje, kako bi se šećer rastopio. Nakon tog vremena procedite kroz gazu, sipajte u dobro oprane flaše i zatvorite ih original zatvaračem. Ostavite flaše da stoje na hladnom.
            Ukoliko želite, šveps možete razblažiti i kiselom (gaziranom) vodom, samo u tom slučaju umesto 1,5 kg. šećera, dodajte više, što zavisi od vašeg ukusa. Pijte ga što više, jer vitamina C nikad nije previše!!!

Нема коментара:

Постави коментар