Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Hačapuri

Potrebno je:
400 gr brašna
1 1/2 dl vode
10 gr kvasca
1 jaje
kašika margarina
so i šećer
300 gr sira
2-3 jaja
Priprema:
Razmutite kvasac u malo vode sa šećerom i ostavite da kisne oko 10 minuta. U posudu sipajte brašno, dodajte jaje, margarin, uskisao kvasac i so. Umesite testo i ostavite da kisne (odmara) pola sata. Tada ga razmesite i podelite na 3-4 jufke. Svaku jufku razvucite 3-4 sm debljine u jajastom obliku. Na sredinu testa stavite deo izdrobljenog sira, pa stranice podvijte kao na slici sa jedne i druge strane. Krajeve zavrnite. To isto uradite i sa ostalim jufkama. Stavite u podmazan pleh i pecite oko 10-15 minuta, pa izvadite iz rerne. Na svaki hačapuri razbijte po 1 celo jaje i vratite u rernu da se peče još oko 5 minuta, tj. dok se jaja blago ne zapeku. Izvadite iz rerne i premažite hačapuri sa malo margarina. Služite toplo uz mladi luk, jogurt itd.


Нема коментара:

Постави коментар