Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Čupava pita

Potrebno je:
250 gr margarina
4 jaja
400 gr brašna
250 gr + 4 kašike šećera
100 gr seckanih oraha
50 gr suvog grožđa
4 kašike džema od kajsija
pola kesice praška za pecivo
1 kesica vanile
Priprema:
             Umutite margarin sa 4 kašike šećera, dodajte žumanca i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Testo dobro izradite rukama i podelite ga na 2 dela. Jedan deo rastanjite (ja to radim oklagijom), u pleh srednje veličine. Drugu polovinu testa podelite na dve lopte pa ih stavite u friz oko 10 minuta.

             Za fil umutite belanca sa 250 gr šećera, dodajte vanilu, džem od kajsija i na kraju lagano umešajte orahe i suvo grožđe.
           Preko razvučenog testa premažite polovinu fila, pa narendajte jednu lopticu testa, preko stavite ostatak fila i preko fila narendajte drugu lopticu testa.
             Pecite pitu pola sata na 150 stepeni, odnosno dok ne porumeni. Ispečenu pitu secite na željene kocke, pospite prah šećerom i služite. Dobre su tople a još bolje kada se ohlade.

Нема коментара:

Постави коментар