Potrebno je:
1 kg krupnijeg roze krompira
3-4 kašike ulja
soli po ukusu
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na secka (ukoliko ga nemate, možete i nožem na što tanje listiće). Stavite ga na suvu čistu krpu i obrišite od viška tečnosti. Podmažite uljem veći pleh i poređajte čips jedan do drugoga. Kada završite ređanje, svaki komad okrenite na drugu stranu. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 250 st. i pecite dok čips ne porumeni, oko desetak minuta, zavisno od rerne.S' vremena na vreme otškrinite rernu, kako bi izašla para iz nje. Pečen čips izvadite i posolite po ukusu. Ponovite postupak sa ostalim čipsom.
1 kg krupnijeg roze krompira
3-4 kašike ulja
soli po ukusu
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na secka (ukoliko ga nemate, možete i nožem na što tanje listiće). Stavite ga na suvu čistu krpu i obrišite od viška tečnosti. Podmažite uljem veći pleh i poređajte čips jedan do drugoga. Kada završite ređanje, svaki komad okrenite na drugu stranu. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 250 st. i pecite dok čips ne porumeni, oko desetak minuta, zavisno od rerne.S' vremena na vreme otškrinite rernu, kako bi izašla para iz nje. Pečen čips izvadite i posolite po ukusu. Ponovite postupak sa ostalim čipsom.
Нема коментара:
Постави коментар