Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Savijača od slatkog kupusa i pirinča

Sastojci:
330 gr brašna
1 kašika ulja
2,5 dcl vode
1 kg rendanog kupusa
4 glavice crnog luka
125 gr pirinča
3-4 kašike ulja za nadev
malo ulja za podmazivanje
so i biber po ukusu
Priprema:
Od brašna,ulja i vode zamesimo testo. Od ove količine testa napravimo 2-3 jufke, premažemo uljem i ostavimo da se testo odmori. Potom svaku jufku razvučemo u tanku koru i filujemo nadevom.
Nadev pripremimo tako što rendani kupus posolimo i kad odstoji procedimo od vode. Pirinač obarimo u slanoj vodi. Crni luk sitno iseckamo i propržimo na 3-4 kašike ulja. U propržen luk dodamo kupus i pirinač, biber po ukusu i promešamo da dobijemo ujednačenu masu.
Kao i kod prethodnih pita savijača u podmazan đuveč stavljamo rolne koje smo uvili nakon što smo koru poprskali uljem i po celoj površini stavili nadev. Pečemo u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 30-40 minuta.
Napomena: Ako koristite tanke kupovne kore potrebno vam je za istu količinu nadeva 500 gr kora, a tada ređajte kao pitu koru na koru ili kao savijaču koristeći po 2 kore.

Нема коментара:

Постави коментар