Potrebno je:
nekoliko paprika iz turšije
oko 2 glavice crnog luka
2-3 šargarepe
2-3 srednja krompira
oko 100 gr pirinča
soli, vegete i bibera po ukusu
ulje
Priprema:
Paprikama izvadite drške, krompir oljuštite i izrendajte,
pirinač kratko probarite, crni luk sitno iseckajte ili izrendajte. Na
malo ulja propržite crni luk, dodajte šargarepu, krompir i na kraju
probaren pirinač. Posolite, pobiberite i dodajte seckan peršun. Sve
zajedno propržite nekoliko minuta.
Ovom masom napunite paprike i zatvorite ih kolutovima
krompira. Poređajte ih u nauljenu posudu, nalijte vodom da ogrezne,
sipajte preko njih još malo ulja i stavite u rernu da se peku. Pokrijte
ih folijom i neka se peku oko 20 minuta, na jačoj temperaturi a onda
sklonite foliju, pa pecite još 15-20 minuta na nižoj temperaturi.
Нема коментара:
Постави коментар