Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Punjene posne paprike

Potrebno je:
nekoliko paprika iz turšije
oko 2 glavice crnog luka
2-3 šargarepe
2-3 srednja krompira
oko 100 gr pirinča
soli, vegete i bibera po ukusu
ulje
Priprema:
             Paprikama izvadite drške, krompir oljuštite i izrendajte, pirinač kratko probarite, crni luk sitno iseckajte ili izrendajte.  Na malo ulja propržite crni luk, dodajte šargarepu, krompir i na kraju probaren pirinač. Posolite, pobiberite i dodajte seckan peršun. Sve zajedno propržite nekoliko minuta.
            Ovom masom napunite paprike i zatvorite ih kolutovima krompira. Poređajte ih u nauljenu posudu, nalijte vodom da ogrezne, sipajte preko njih još malo ulja i stavite u rernu da se peku. Pokrijte ih folijom i neka se peku oko 20 minuta, na jačoj temperaturi a onda sklonite foliju, pa pecite još 15-20 minuta na nižoj temperaturi.

             Ko voli može staviti unutra ljutu tucanu papriku a možete uz nih poslužiti i papričice iz tegle. Ovako punjena paprika je izuzetnog ukusa, paprika preuzme miris ostalih namirnica a one kiselinu iz paprika i dobije se poseban spoj ukusa i mirisa. Jednostavno, jevtino, zdravo a kako je ukusna topla tako je i hladna

Нема коментара:

Постави коментар