Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Lubenice

Potrebno je:
2 jabuke sa zelenom korom
2 dl jogurta
100 gr prah šećera
200-300 gr jagoda ili malina
pola kesice želatina
Priprema:
               Izmiksajte ili ispasirajte jagode, dodajte jogurt i šećer i na kraju želatin rastvoren u kašiku-dve hladne vode. Moje jagode iz zamrzivača su bile nešto "bledunjave", tj. nisu bile baš crvene, pa sam u smesu dodala nekoliko kapi ekstrakta od jagoda. Sve izmešajte i ostavite u frižider neko vreme.

            Za to vreme dobro operite jabuke, prepolovite ih, očistite od semena i izdubite kašičicom, ostavljajući  jedan deo do ljuske.
             Jabuke možete poprskati sokom od limuna. ali ih nemojte slučajno ljuštiti. Kada masa od jogurta i jagoda počne da želira, napunite jabuke i vratite ih u frižider da se potpuno stegnu, a možete i u friz. Kada se potpuno stegnu, secite ih na kriškice i po njima stavljajte vrlo sitne komadiće čokolade, koje će predstavljati semenke. Obzirom da mi je unuk bio u gostima, ja nisam imala strpljenja da sačekam da se stegne (želira) do kraja, pa mi je bilo mekše no što treba. Moraću na popravni!

Нема коментара:

Постави коментар