Potrebno je:
1.200 gr (ili po želji) svežih svinjskih rebara
5-6 krompira
5-6 šargarepe
2 glavice crnog luka
2-3 češnja belog luka
1 čaša jogurta
1-2 kašike senfa
so, biber i aleva paprika
seckanog peršuna (može suv) i
malo ulja
Priprema:
Svinjska rebra posolite, pobiberite, premažite senfom, dodajte preko i seckanog belog luka i ostavite 1-2 sata da odstoji. Nakon toga izmešajte jogurt sa malo aleve paprike i time premažite rebra. Stavite ih na posudu za pečenje, okolo stavite krompir isečen na krupno, šargarepu isečenu na veće komade, crni luk isečen na četvrtine ili polovine (zavisi od veličine luka), posolite i pobiberite, pospite seckan peršun, sipajte ulje i vrlo malo vode, tek toliko da ne bude suva posuda u kojoj se peče.
Stavite sve u zagrejanu rernu i pecite na najjačoj temperaturi, dok meso odozgo ne porumeni, a onda smanjite temperaturu i nastavite sa pečenjem. Nisam gledala na sat, koliko je to vremena, ali sve vi, to već znate iz iskustva, pazite samo da vam ne izgori odozgo. Ukoliko to primetite, stavite preko mesa foliju. Dolijte po potrebi još malo vode. I, to je to, fenomenalnog je ukusa, da ne budem lažno skromna! Probajte, nećete se pokajati...
1.200 gr (ili po želji) svežih svinjskih rebara
5-6 krompira
5-6 šargarepe
2 glavice crnog luka
2-3 češnja belog luka
1 čaša jogurta
1-2 kašike senfa
so, biber i aleva paprika
seckanog peršuna (može suv) i
malo ulja
Priprema:
Svinjska rebra posolite, pobiberite, premažite senfom, dodajte preko i seckanog belog luka i ostavite 1-2 sata da odstoji. Nakon toga izmešajte jogurt sa malo aleve paprike i time premažite rebra. Stavite ih na posudu za pečenje, okolo stavite krompir isečen na krupno, šargarepu isečenu na veće komade, crni luk isečen na četvrtine ili polovine (zavisi od veličine luka), posolite i pobiberite, pospite seckan peršun, sipajte ulje i vrlo malo vode, tek toliko da ne bude suva posuda u kojoj se peče.
Stavite sve u zagrejanu rernu i pecite na najjačoj temperaturi, dok meso odozgo ne porumeni, a onda smanjite temperaturu i nastavite sa pečenjem. Nisam gledala na sat, koliko je to vremena, ali sve vi, to već znate iz iskustva, pazite samo da vam ne izgori odozgo. Ukoliko to primetite, stavite preko mesa foliju. Dolijte po potrebi još malo vode. I, to je to, fenomenalnog je ukusa, da ne budem lažno skromna! Probajte, nećete se pokajati...
Нема коментара:
Постави коментар