Ako nemate puno vremena, a vaš organizam traži nešto slatko, evo jednog
recepta koji je tako jednostavan i brz, a da tako brzo podigne vaš
hormon sreće i zadovoljstva...
Potrebno je:
225 gr maslaca ili 250 gr margarina
300 gr keksa običnog ili plazma
3 kašike meda
50 gr kakaoa
300 - 400 gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Na laganoj vatri rastopite maslac (margarin), med i kakao, pa umešajte mrvljeni keks. Masu ujednačite i rasporedite, tapkajući u manji pleh ili neku tacnu. Ostavite da se prohladi.
U međuvremenu istopite čokoladu sa vrlo malo mleka, pa je prelijte preko predhodne mase. Kada se čokolada ohladi, tj. stegne, secite na kocke željene veličine. Uživajte u ne tako preslatkom dezertu, gde se, kako vidite, ne dodaje šećer.
Potrebno je:
225 gr maslaca ili 250 gr margarina
300 gr keksa običnog ili plazma
3 kašike meda
50 gr kakaoa
300 - 400 gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Na laganoj vatri rastopite maslac (margarin), med i kakao, pa umešajte mrvljeni keks. Masu ujednačite i rasporedite, tapkajući u manji pleh ili neku tacnu. Ostavite da se prohladi.
U međuvremenu istopite čokoladu sa vrlo malo mleka, pa je prelijte preko predhodne mase. Kada se čokolada ohladi, tj. stegne, secite na kocke željene veličine. Uživajte u ne tako preslatkom dezertu, gde se, kako vidite, ne dodaje šećer.
Нема коментара:
Постави коментар