Puding pogača
Sastojci: | Količina: |
---|---|
• brašno | 500 g |
• kvasac | 1 komad |
• mleko | 300 ml |
• šećer | 100 g |
• ulje | 50 ml |
• jaje | 1 komad |
• jaje | za premaz |
• fil | . |
• mleko | 500 ml |
• puding od jagode | 1 kesica |
• kokos | 5 kašika |
• šećer | 3 kašike |
Uputstvo za pripremu:
-
Staviti kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da
uskisne. U činiju za mešenje staviti brašno, ulje, ostatak toplog mleka,
šećer jedno jaje i nadošli kvasac. Umesiti testo pa ostaviti na toplom
mestu da naraste. Za to vreme skuvati jedan puding u mleku sa tri kašike
šećera. Gotov puding skloniti sa vatre, dodati kokos, sve izmešati pa
ostaviti da se ohladi. Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u
široke trake. Puding rasporediti na te tri trake. Svaku umotati u rolat.
Od ta tri rolata napraviti pletenicu, a onda je smotati u krug.
-
Staviti pogaču u tepsiju, pa premazati umućenim jajetom.
-
Ostaviti još desetak minuta da odmori, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар