Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Pasulj bez mesa

Sastojci
½ kg pasulja
glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
so, aleva paprika i biber
Priprema
Pasulj nalijemo vodom i stavimo da se kuva. Kuvamo ga pet minuta u ključaloj vodi, pa ga sklonimo sa vatre, procedimo i tu prvu vodu prospemo. Sipamo novu vodu da pasulj ogrezne, dodamo sitno sečenu glavicu crnog luka i malo belog luka (ko voli, stavi i list lorbera ili malo nane). Pasulj se kuva na tihoj vatri, a gotov je kada voda pobeli, a zrna omekšaju.Začinimo ga solju, alevom paprikom i biberom. Dodamo ulja po ukusu.
Neko pasulj kombinuje sa kiselim kupusom koji se odvojeno skuva, procedi i spoji sa kuvanim pasuljem. Zanimljiva je i veoma ukusna kombinacija pasulja sa sitnim makaronima koje stavite kad je pasulj mek i kuvate dok i makaroni ne omekšaju. Tada morate imati dovoljno tečnosti u pasulju da bi se makarončići skuvali. Obično se na ½ kg pasulja stavi šaka i po makarončića.
Gustinu čorbe određujemo po želji, s tim što se pri kuvanju pasulja stvara gusta čorba i slobodno je možemo razblažiti.

Нема коментара:

Постави коментар