Странице

четвртак, 13. октобар 2016.

Emajlirani pekač 38 ili 17 litara 23 evra

 Emajlirani pekač 38 ili 17 litara
23.00 Evra
Dimenzije : 38 x 28 cm
Dubina donjeg dela : 12 cm
A dubina poklopca je 7 cm

• Emajlirani pekač 38 ili 7 litara.
• Emajlirana čelična posuda i poklopac sa metalnim ručicama uklopljenim u geometriju posude. Specijalno namenjen za pečenje svih vrsta mesa u komadu u rerni.
• Gornji deo posude je konstruisan sa dnom koje je izrađeno od nekoliko eliptičnih žljebova (kružića) i ispupčenja. Žljebovi imaju funkciju sakupljanja svih sokova, masnoća i kondenzata ako pečete u njemu. Potparavanjem u potpuno zatvorenom sistemu pečenja dolazi do ubrzane kondenzacije. Tako pripremljena hrana u sopstvenom dunstu ima izuzetno visok nivo očuvanih svih važnih sastojaka, i posebno je prijatnog ukusa i boje. Ispupčeni prstenovi ne dozvoljavaju da hrana zagori i zato posudu ne treba otvarati sve dok se proces pečenja ne završi.
• Gornji deo posude možete i koristiti za aranžiranje jela uz razne vrste salata. Istovremeno, gornja posuda je pogodna za samostalno korišćenje u pripremi svih vrsta pita, pečenja testa i torti po izboru.
• Korišćenjem pekača izbegli ste isparavanje, a time i kondenzovanje masnoća u rerni, što je značajna ušteda u vremenu za čišćenje.
• Prečnik: 38 cm
• Visina: 12 cm
• Zapremina: 17 l
• Boja:crna


Za nase kupce izdvajamo recept

Posna punjena paprika pečena u rerni  





posna-punjena-paprika-pecena-u-rerni
Sastojci:
  • 5 paprika ( ja sam kombinovala 3 roge i 2 babure jer tako moji ukućani vole, ali može koju god imate )
  • 1 šolja integralnog pirinča
  • 1/2 štapa manjeg praziluka
  • 150 gr svežih šampinjona
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • peršunov list
  • 1 kašika suvog začina
  • malo soli i bibera
  • 50 ml ulja samo da se podmaže pleh
Priprema:
U jednu šerpu staviti pirinač i naliti 2 čaše vode, pa staviti da se kuva.
Kada se zagreje voda i integralni pirinač onako oboji vodu kao da je prljava, odliti tu vodu pa naliti novu i ostaviti da se kuva 10 minuta.
Dok se kuva pirinač iseckati praziluk pa staviti da se dinsta na vodi, može se dodati malo ulja.
Dinstati 5 minuta pa dodati iseckanu šargarepu i paštrnak i nastaviti dinstanje povremeno dodavajući po malo vode.
U medjuvremenu skloniti pirinač, odliti višak vode, ostaviti vode u njemu samo na dnu šerpe malo i poklopiti.
Vratiti se praziluku, šargarepi i paštrnaku.
Posle 10 – 15 minuta dinstanja dodati na kockice iseckane šampinjone, poklopiti i dinstati nekoliko  minuta, a zatim otklopiti da izvri višak vode.
Vode treba da je jako malo, a ako imate previše odliti.
Dok se sve izdinastalo pirinač je pokupio ono malo vode što je ostalo u šerpi pa mu dodati povrće koje se dinstalo i sve sjediniti.
Dodati malo soli i bibera, peršunov list, promešati i napuniti papriku kojoj ste odstranili peteljku i seme.
Dok punite papriku rerna se zagreva na 200 stepeni.
Pouljiti najbolje duguljasti pleh pa ukoso poslagati papriku, tako da na kraj jedne paprike naleže početak druge.
Staviti da se peče.
Posle 20 minuta okrenuti, pažljivo sa dve kašike, pa peći 10 minuta i onda poklopiti folijom.
Peći tako još nekih 15 – 20 minuta, skinuti foliju pa dopeći još malo da fino porumeni odgore.
Servirati malo prohladjenu.
Prijatno.

1 коментар:

  1. Very informative and impressive post you have written, this is quite interesting and i have went through it completely, an upgraded information is shared, keep sharing such valuable information. Električni pekač

    ОдговориИзбриши