Странице

четвртак, 5. мај 2016.

SOČNE HURMAŠICE BEZ JAJA


  Sastojci:

– 2 čaše (od 2dcl) ulja
– 1 čaša vode
– 700 gr glatkog brašna
– 1 kesica praška za pecivo
Agda:
– 2 čaše(od 2 dcl) šećera
– 1,5 čaša vode
– 2 kriške limuna
– kesica vanilije

  Priprema:

U posudu staviti ulje i vodu, staviti na vatru da proključa pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.
Testo prohladiti praviti urmašice i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.
Sirup: Šećer , vodu i kriške limuna staviti da vri i to kad provri da vri 3 minuta.Ovo je spravica- rende na kojoj ja pravim urmašice u 3 koraka. Sve su jednake i iste. Uzmem komad testa oblikujem u valjak, stavim na rende koje nije ravno već ispupčeno.Napravim udubljenje po sredini testa, i tada spojim krajeve testa i izvrnem urmažicu, koja na vrhu ima šaru od rendeta i ispupčena je nije ravna.

2 коментара: