Странице

четвртак, 19. мај 2016.

BRZE SLANE KROFNE

Potrebno je:
1 jaje
oko 150-200 gr sitnog sira (sa malo presolca)
(umesto presolca od sira još bolje 1/2 čaše jogurta)
1 kašičica sode bikarbone
1    "    "   praška za pecivo
brašna po potrebi
ulje za prženje
Priprema:
            Stavite u posudu jaje, sir sa presolcem ili jogurtom, sodu bikarbonu, pr. za pecivo i zamesite rukama, dodavajući brašna dok ne dobijete testo srednje mekoće. Dobro ga rukama umesite pa oklagijom rastanjite u koru debljine najviše 5 mm.

Čašom vadite krugove i pržite na vrelom ulju, kao i svake druge krofne, oko minut sa jedne i minut sa druge strane. Ja sam pravila i pomoću kalupa i punila ih kačkavaljem i suvim vratom.



          Ove krofne ne upijaju masnoću, pa i nije potrebno da se stavljaju na salvetu za upijanje viška masti.

Нема коментара:

Постави коментар