Странице

уторак, 24. мај 2016.

Pohovane palačinke sa ajvarom i kajmakom

Pohovane palačinke sa ajvarom i kajmakom

Sastojci: Količina:
potrebno za testo: jaja 5 kom
brašno 400 g
ulje 1/2 čaše
mleko 1/2 čaše
voda 1/2 čaše
so 1/4kašičic
šećer 1/4kašičic
za fil: salama 200g
ajvar 2 kašike
kajmak 4 kašike
origano 1/2 kesice
za pohovanje: prezle 50 g
jaje 2 kom

Uputstvo za pripremu:

Umutiti dobro sve sastojke za palačinke i pržiti uobičajeno, tanke palačinke.Potom sjediniti kajmak, ajvar i iseckanu salamu uz dodatak origana. Filovati palačinke i savijati ih u male paketiće, provlačiti kroz umućena jaja pa uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju. PS. U fil se može dodati malo griza i praška za pecivo.

Нема коментара:

Постави коментар