Pohovane palačinke sa ajvarom i kajmakom
Sastojci: |
Količina: |
• potrebno za testo: jaja |
5 kom |
• brašno |
400 g |
• ulje |
1/2 čaše |
• mleko |
1/2 čaše |
• voda |
1/2 čaše |
• so |
1/4kašičic |
• šećer |
1/4kašičic |
• za fil: salama |
200g |
• ajvar |
2 kašike |
• kajmak |
4 kašike |
• origano |
1/2 kesice |
• za pohovanje: prezle |
50 g |
• jaje |
2 kom |
Uputstvo za pripremu:
Umutiti dobro sve sastojke za palačinke i pržiti uobičajeno,
tanke palačinke.Potom sjediniti kajmak, ajvar i iseckanu salamu uz
dodatak origana.
Filovati palačinke i savijati ih u male paketiće, provlačiti kroz
umućena jaja pa uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju.
PS. U fil se može dodati malo griza i praška za pecivo.
Нема коментара:
Постави коментар