Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Posna torta sa grizom

Sastojci:
250 gr mlevenih oraha
250 gr pšeničnog griza
250 kr kristal šećera
1 kašika brašna
4 kašike suncokretovog ulja
½ kašike soda bikarbone (1 kesica praška za pecivo)
1 strugani oraščić
½ lit. belog vina
malo šećera u prahu
1-2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Sve navedene sastojke staviti u činiju u kojoj ćemo ih dobro izmešati. Pečemo u okrugloj tepsiji koju podmažemo uljem i pospemo brašnom da se testo ne bi zalepilo. Sipamo u tepsiju pripremljenu masu i ostavimo da odstoji pola sata. Nakon toga stavljamo tepsiju u malo zagrejanu rernu i pečemo na tihoj vatri od 150 stepeni. Kad je testo gotovo izvadimo ga iz rerne i kad se prohladi sečemo komade kao kad sečemo okruglu tortu (kriške). Svako parče uvalja se u prah šećer u koji stavimo i vanilin šećer. Poslažemo na okruglu tacnu i možemo je služiti.

Нема коментара:

Постави коментар