Potrebno je:
Za testo: 2 jaja, 100 gr šećera, 60 ml ulja, 125 gr brašna, oko 4 kašike
nekog soka (ja sam koristila onaj sok koje su ispustile šljive), 2
kašičice pr. za pecivo.
Za beli krem: 1/2 l mleka, šećera po ukusu, oko 5-6 kašika griza i 1 kesu šlag pene.
I još: oko 300 gr. prepolovljenih šljiva i 100 gr šećera.
Priprema:
Na suvi okrugli pleh (tepsiju), stavite 100 gr šećera i u
vrelu rernu ostavite nekoliko minuta da se otopi. Izvadite iz rerne pa
preko otopljenog šećera rasporedite šljive i vratite u rernu. Pecite oko
10 minuta. U međuvremenu umutite mikserom najvećom brzinom jaja, šećer,
ulje i sok, pa na kraju umešajte brašno pomešano sa pr. za pecivo.
Sipajte preko šljiva i vratite u rernu. Pecite oko pola sata. Ispečeno
izvadite, malo prohladite i okrenite na okrugli oval, tako da šljive
budu gore.
Za krem skuvajte mleko sa šećerom i grizom. Sklonite sa vatre pa
ga umutite mikserom, dok postane penasto. Kada se prohladi umešajte u to
umućen šlag.
Premažite šljive ovim kremom i odozgo možete posuti struganom čokoladom ili ml. orasima...
Нема коментара:
Постави коментар