2 kg brašna
3 čaše kisele pavlake
4 čena belog luka
so
ulje
30gr kvasca rastopljenog u šolji vode
2 žumanca
2 kriške mrvljenog sira.
Umesiti testo od brasna, kvasca i soli. Napraviti 25 loptica, razvući ih oklagijom (veličina tacne za kafenu šolju). Ređati jednu na drugu, a između mazati margarinom.
Zatim razvući veliki pravougaonik, seći trake, filovati jajima i sirom, preklapati, mazati žumancem i peći. Dok su još vruće premazati mešavinom pavlake i bekog luka.
3 čaše kisele pavlake
4 čena belog luka
so
ulje
30gr kvasca rastopljenog u šolji vode
2 žumanca
2 kriške mrvljenog sira.
Umesiti testo od brasna, kvasca i soli. Napraviti 25 loptica, razvući ih oklagijom (veličina tacne za kafenu šolju). Ređati jednu na drugu, a između mazati margarinom.
Zatim razvući veliki pravougaonik, seći trake, filovati jajima i sirom, preklapati, mazati žumancem i peći. Dok su još vruće premazati mešavinom pavlake i bekog luka.
Нема коментара:
Постави коментар