Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Boranija bez mesa

Sastojci
1 kg boranije
1,5 lit.vode
¾ šolje ulja
1 kašika brašna
1 i po šolja kuvanog paradajza (može i svež paradajz)
1-2 krompira
malo peršuna, soli i aleve paprike
(2-3 čena belog luka)
Priprema:
Sitno iseckamo crni luk. Krompir isečemo na kocke ne previše sitne. Na ulju propržimo luk i dodamo kašiku brašna da se zajedno kraće vreme prže (5 minuta na 180 stepeni). Spustimo u šerpu očišćenu i izlomljenu na kraće komade
boraniju i krompir uz dolivanje manje količine vode da se dinsta desetak minuta. Potom dolijemo svu preostalu vodu i kuvamo dok boranija ne bude gotova. Pred kraj dodamo kuvani paradajz (ako koristimo svež paradajz moramo ga iseći na sitne komadiće i staviti ranije da bi se skuvao) i začinimo peršunom, alevom paprikom i solju. Ako volimo da osetimo i aromu belog luka možemo dodatii 1-2 čena tucanog belog luka dok se boranija kuva. Najbolje je jelo sve vreme kuvati na 180 stepeni i biće gotovo najduže za sat vremena).

Нема коментара:

Постави коментар