Nadev za rolovanje sam sama napravila onako, odokativno i po svom izboru i poduhvat je bio uspešan.
Potrebne namirnice:
jedno veće pile oko 2 kg
oko 300 g šampinjona
1 glavica crnog luka
oko 200 g suvog vrata
oko 150 g kačkavalja
senf, vegeta, biber i so
Priprema:
Potrebne namirnice:
jedno veće pile oko 2 kg
oko 300 g šampinjona
1 glavica crnog luka
oko 200 g suvog vrata
oko 150 g kačkavalja
senf, vegeta, biber i so
Priprema:
Najpre morate da odvojite pile od kostiju a ako niste vični tome,
možete pogledati kako to rade pravi majstori na ovom video klipu...
Pošto ste najteži posao odradili napravite nadev:
Na malo ulja propržite iseckan crni luk, dodajte šampinjone isečene na
krupnije komade i prodinstajte dok ne ispari tečnost iz njih. Posolite i
pobiberite. Sklonite da se prohladi a za to vreme lepo raširite
pile, premažite ga senfom, pobiberite i pospite vegetom i solju po
ukusu. Rasporedite celom širinom kolutovima suvog vrata, kačkavalja i
prženim šampinjonima. Sve lagano urolajte i uvežite koncem da ne bi
prilikom pečenja izašao nadev. Stavite u pleh i u rernu na pečenje. Ja
sam u početku pokrila alu folijom, pa sam je pri kraju sklonila da se
odozgo zapeče i lepo porumeni. Tokom pečenja prelivajte sokom , odnosno
masnoćom koju pile ispušta. Kad se ohladi setite na kolutove (naravno
predhodno skinite konac).
Нема коментара:
Постави коментар