Странице

четвртак, 19. мај 2016.

ROLOVANO PILE

Nadev za rolovanje sam sama napravila onako, odokativno i po svom izboru i poduhvat je bio uspešan.
         Potrebne namirnice:
         jedno veće pile oko 2 kg
         oko 300 g šampinjona
         1 glavica crnog luka
         oko 200 g suvog vrata
         oko 150 g kačkavalja
         senf, vegeta, biber i so
         Priprema:

         Najpre morate da odvojite pile od kostiju a ako niste vični tome, možete pogledati kako to rade pravi majstori na ovom video klipu...
        
         Pošto ste najteži posao odradili napravite nadev: 
         Na malo ulja propržite iseckan crni luk, dodajte šampinjone isečene na krupnije komade i prodinstajte dok ne ispari tečnost iz njih.  Posolite i pobiberite. Sklonite da se prohladi a za to vreme lepo raširite pile, premažite ga senfom, pobiberite i pospite vegetom i solju po ukusu. Rasporedite celom širinom kolutovima suvog vrata, kačkavalja i prženim šampinjonima. Sve lagano urolajte i uvežite koncem da ne bi prilikom pečenja izašao nadev. Stavite u pleh i u rernu na pečenje. Ja sam u početku pokrila alu folijom, pa sam je pri kraju sklonila da se odozgo zapeče i lepo porumeni. Tokom pečenja prelivajte sokom , odnosno masnoćom koju pile ispušta. Kad se ohladi setite na kolutove (naravno predhodno skinite konac).

Нема коментара:

Постави коментар