Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Slana torta sa palačinkama

Potrebne namirnice:
Testo za palačinke: ( za 7-9 palačinki: 1 jaje, 1 dl mleka, 1 dl vode, malo soli, na vrh kašičice sode bikarbone, brašna po potrebi, da se dobije gustina smese za palačinke i 3-4 kašike ulja.) Ispržite palačinke.
Za nadevanje palačinki:
oko 100 gr. šunke (može šunkarica, čajna, suvi vrat i sl. šta god imate)
oko 50 gr kačkavalja (može i običan tvrđi kravlji sir, ili feta)
oko 3-4 kisela krastavčića (može pečena paprika iz zamrzivača)
2-3 kuvana jaja
oko 5 kašike kečapa (može ajvar)
100 gr majoneza
100 gr kisele pavlake + 100 gr za premaz poslednje palačinke
Priprema:
             Na odgovarajući tanjir za služenje, stavite jednu palačinku - premažite je sa delom majoneza i narendajte polovinu kiselih krastavčića; stavite drugu palačinku - nju premažite polovinom kečapa i narendajte polovinu barenih jaja; - stavite treću palačinku - nju premažite polovinom kisele pavlake i stavite kolutove šunke; stavite četvrtu palačinku - nju premažite ostatkom kečapa i narendajte ostatkom kiselih krastavčića; stavite petu palačinku - nju premažite ostatkom majoneza i na nju narendajte kačkavalj; stavite šestu palačinku - nju premažite ostatkom kisele pavlake i narendajte ostatak jaja, stavite sedmu palačinku - premažite je pavlakom i ukrasite po želji.
            Napomenuću i to, da ne morate da se prilikom filovanja palačinki, pridržavate ovog reda, stvar je ličnog ukusa i želje. U svakom slučaju, dobićete jednu brzu slanu tortu, koju možete pripremiti i za doručak ili večeru, ukoliko vam nedostaje hleba. A tek, ako vas iznenade gosti...

Нема коментара:

Постави коментар