Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Svinjetina sa prazilukom i prokeljom ( Hrono recept)



Spremljeno u ekspres loncu

Potrebno je:

400 svinjetine od buta
1 manji praziluk
1 čen belog luka
1 manji paradajz
200 gr prokelja ( koristila zamrznuti)
1 pečena oguljena crvena paprika
so, mleveni korijander,  kurkuma, tucana paprika


Priprema:

Meso iseći na šnicle, istući čekićem i iseći na veće komade, posoliti.
Na 1 kašiki svinjske masti pržiti šnicle sa svih strana da porumene, izvaditi iz ekspres lonca.
Na istoj masnoći dodati seckan praziluk  pržiti da omekša, dodati zamrznuti prokelj, pržiti 2 minuta pa dodati 1 oguljen paradajz seckan na kocke i papriku seckanu na kocke, proprženo meso, so, kurkumu,  mleveni korijander, tucanu  papriku i 1,5 -2 dcl tople vode ( zavisi koju gustinu želite).
Zatvoriti ekspres lonac i kuvati od kad podje para 15 minuta.
Kuvano posuti seckanim peršunom.



Нема коментара:

Постави коментар