Странице

среда, 12. октобар 2016.

Vatrostalna Pekac-posuda 30cm 16 evra



Veoma kvalitetna vatrostalna posuda idealna za pecenje raznih specijaliteta , zapremina je 5,1L
U nju moze da se stavi i ispece pile do 2kg
Dubina donjeg dela iznosi 10cm
Dubina gornjeg dela iznosi 5 cm
Duzina posude zajedna sa rukohvatima iznosi 30 cm
Garantovan kvalitet ,
Proizvedeno u EU ;

Obično pravim lazanje sa mlevenim emsom i u tome se bukvalno davimo, jednostavno ih obožavamo. Strahovala sam ako nešto promenim da neće proći tako dobro ali sreća da je to bio samo strah. Ove lazanje sa šunkom su prošle jednako fantastično kao i obične, čak su bili i oduševljeni sa promenom.
lazanje sa sunkom i sirom
Sastojci:
  • 500 gr kora za lazanje ( koristila sam durum koje se ne trebaju kuvati )
  • 300 gr kačkavalja
  • 300 gr šunkarice, praške šunke ili suvog vrata ( mnogo je lepše sa suvim vratom jer on pusti taj dimljeni miris ali je odlično i sa praškom šunkom )
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 50 – 100 ml ulja, ali ne više da ne bude masno
Prvo pravimo sos.
Zagrejati ulje, dodati brašno i mešati dok ne požuti.
Zatim naliti mleko i vodu, pa dodati suvi začin.
Mešati dok ne provri.
Treba da je gustine jogurta, ako je malo redje ništa zato ispariće dok se bude peklo.
Podeliti kore na 4 jednaka dela ili kako možete da ih uklopite u svoju tepsiju.
Pa onda podeliti šunku na 3 dela pošto odgore ne ide.
U vatrostalni pleh staviti prvi red kora za lazanje preliti sa malo sosa i poslagati šunku.
Preko nje dodati rendani sir.
Ponoviti ovo sve onoliko puta koliko imate kora.
Na zadnju ne ide šunka nego samo sos i sir.
Staviti 60 minuta u rernu da se peče ili dok ne dobije sir zlatno žutu boju ( ja sam imala 200 gr kačkavalja i 100 gr chedar sira isečenog u listiće pa sam njega stavila odgore ).
Pečene lazanje izvaditi da se hlade 10 minuta pa tek onda služiti, paziti veoma su vrele, može da se čeka i duže, a ostaju tople i posle 2h.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар