Sastojci
2 kg | junetine |
1.5 | svinjetine |
| koliko mesa toliko i luka |
| svinjska mast |
| tucana paprika \ \(ljuta) |
| aleva paprika (slatka) |
| ruzmarin |
| biber u zrnu |
| začin C |
| so |
| senf |
| lovorov list |
| ljuta papričica (sveža) |
| ljuta papričica (suva) |
Priprema
1
Luk iseckati i staviti da se malo proprži na masti.
2
Posle par min. staviti meso i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
3
Meso će pustiti svoj sok, kao i luk, tako da nema potrebe za dolivanjm vode u naredih sat, sat ipo. Kada voda počne da isparava, održavati njen nivo toliko, čisto da ogrezne meso.
4
Začini se dodaju tek kada junetina omekša. To može da bude posle 3-4 sata. Ne znam tačno jer dosta zavisi od samog mesa.
5
Začini po slobodnoj proceni. Ja sam stavljao toliko da prekrije površinu gulaša (začin C, vegeta, tucana i slatka paprika), ruzmarina malko manje. 7-8 listova lovora, a broj zrna bibera ne znam. Po jedna cela sveža i sušena paprika i ceo senf.
6
Nakon toga mora se više obraćati pažnja na mešanje jer zbog silnih začina lako zagori.
7
Gulaš je gotov kada se svinjetina maltene raspadne i sjedini sa lukom. To daje gustinu, tako da nema potreba za dodatnim.
Sastojci
2 kg | junetine |
1.5 | svinjetine |
| koliko mesa toliko i luka |
| svinjska mast |
| tucana paprika \ \(ljuta) |
| aleva paprika (slatka) |
| ruzmarin |
| biber u zrnu |
| začin C |
| so |
| senf |
| lovorov list |
| ljuta papričica (sveža) |
| ljuta papričica (suva) |
Priprema
1
Luk iseckati i staviti da se malo proprži na masti.
2
Posle par min. staviti meso i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
3
Meso će pustiti svoj sok, kao i luk, tako da nema potrebe za dolivanjm vode u naredih sat, sat ipo. Kada voda počne da isparava, održavati njen nivo toliko, čisto da ogrezne meso.
4
Začini se dodaju tek kada junetina omekša. To može da bude posle 3-4 sata. Ne znam tačno jer dosta zavisi od samog mesa.
5
Začini po slobodnoj proceni. Ja sam stavljao toliko da prekrije površinu gulaša (začin C, vegeta, tucana i slatka paprika), ruzmarina malko manje. 7-8 listova lovora, a broj zrna bibera ne znam. Po jedna cela sveža i sušena paprika i ceo senf.
6
Nakon toga mora se više obraćati pažnja na mešanje jer zbog silnih začina lako zagori.
7
Gulaš je gotov kada se svinjetina maltene raspadne i sjedini sa lukom. To daje gustinu, tako da nema potreba za dodatnim.
Sastojci
2 kg | junetine |
1.5 | svinjetine |
| koliko mesa toliko i luka |
| svinjska mast |
| tucana paprika \ \(ljuta) |
| aleva paprika (slatka) |
| ruzmarin |
|
| biber u zrnu |
| začin C |
| so |
| senf |
| lovorov list |
| ljuta papričica (sveža) |
| ljuta papričica (suva) |
Priprema
1
Luk iseckati i staviti da se malo proprži na masti.
2
Posle par min. staviti meso i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
3
Meso će pustiti svoj sok, kao i luk, tako da nema potrebe za dolivanjm vode u naredih sat, sat ipo. Kada voda počne da isparava, održavati njen nivo toliko, čisto da ogrezne meso.
4
Začini se dodaju tek kada junetina omekša. To može da bude posle 3-4 sata. Ne znam tačno jer dosta zavisi od samog mesa.
5
Začini po slobodnoj proceni. Ja sam stavljao toliko da prekrije površinu gulaša (začin C, vegeta, tucana i slatka paprika), ruzmarina malko manje. 7-8 listova lovora, a broj zrna bibera ne znam. Po jedna cela sveža i sušena paprika i ceo senf.
6
Nakon toga mora se više obraćati pažnja na mešanje jer zbog silnih začina lako zagori.
7
Gulaš je gotov kada se svinjetina maltene raspadne i sjedini sa lukom. To daje gustinu, tako da nema potreba za dodatnim.
Sastojci
2 kg | junetine |
1.5 | svinjetine |
| koliko mesa toliko i luka |
| svinjska mast |
| tucana paprika \ \(ljuta) |
| aleva paprika (slatka) |
| ruzmarin |
| biber u zrnu |
| začin C |
| so |
| senf |
| lovorov list |
| ljuta papričica (sveža) |
| ljuta papričica (suva) |
Priprema
1
Luk iseckati i staviti da se malo proprži na masti.
2
Posle par min. staviti meso i ostaviti da se krčka na laganoj vatri.
3
Meso će pustiti svoj sok, kao i luk, tako da nema potrebe za dolivanjm vode u naredih sat, sat ipo. Kada voda počne da isparava, održavati njen nivo toliko, čisto da ogrezne meso.
4
Začini se dodaju tek kada junetina omekša. To može da bude posle 3-4 sata. Ne znam tačno jer dosta zavisi od samog mesa.
5
Začini po slobodnoj proceni. Ja sam stavljao toliko da prekrije površinu gulaša (začin C, vegeta, tucana i slatka paprika), ruzmarina malko manje. 7-8 listova lovora, a broj zrna bibera ne znam. Po jedna cela sveža i sušena paprika i ceo senf.
6
Nakon toga mora se više obraćati pažnja na mešanje jer zbog silnih začina lako zagori.
7
Gulaš je gotov kada se svinjetina maltene raspadne i sjedini sa lukom. To daje gustinu, tako da nema potreba za dodatnim.
Нема коментара:
Постави коментар