Странице

среда, 12. октобар 2016.

Indukciona ploca 36 evra

36.00 Evro
Na ploci je postavljena serpa precnika 26cm od 10L (to je maximalna velicina posude koja moze da se koristi na ovom modelu indukcione ploce, minimalna velicina posude je 6cm -Dzezva za dve kafe)

Kuvanje na indukcionim pločama je 30% brže, pa je za zagrevanje 2 litre vode potrebno svega 4 minuta, dok je kod obične ploče potrebno 10 minuta!

Indukciono zagrevanje je budućnost kuvanja i već od samih početaka privlači mnogo poklonika jer posebnim načinom rada omogućava izuzetno kratko vreme zagrevanja i brze reakcije na svaku promenu stepena snage rada.
Naime, na indukcionim pločama toplota se razvija u dnu same posude, a ne na ploči za kuvanje, pa je samim tim i zagrevanje sadržaja u posudi mnogo brže.

Prednosti indukcionih ploča za kuvanje

Ploca je opremljena funkcijom koja omogućava privremeno povećanje snage rada kako bi se sadržaj u posudi što pre zagrejao, i to čak brže nego na plinskim pločama za kuvanje.

Upravo zbog te karakteristike posuđa i ploče, odnosno njihove mogućnosti da zatvaraju magnetski krug i stvaraju toplotu u dnu posude za kuvanje, a ne na ploči za kuvanje, vreme hlađenja posle kuvanja je izuzetno kratko. Budući da se tokom rada sama ploca ne zagreva, postupak čišćenja iste je izuzetno lak jer nema opasnosti od zagorevanja.

Indukcione ploče „ prepoznaju“ prisutnost posuđa i njegovu veličinu, deo ploce na kojoj se ne nalazi posuda ne moze doci do zagrevanja , ostaje hladan !

Snage 2000 W =nin 80 *C - max 270*C, digitalna sa LED Displejem, tajmerom i zvucnom signalizacijom.
, Masa : 2 Kg

Garantovan Kvalitet !



Sastojci:
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 10 pečenih paprika, većih, očišćenih
  • 1 jaje
  • 1 kisela pavlaka ( čaša 180 ml )
  • 1 kašika suvog začina
  • malo soli i bibera
  • 1 čaša vode
  • 3 – 4 kašike ulja
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati mu malo vode i suvi začin pa dinstati 15 minuta da omekani.
Dodati zatim mleveno meso i nastaviti dinstanje uz dodavanje malo vode.
Dinstati nekih 20 minuta pa skloniti sa vatre.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreva.
Uzeti vatrostalnu ili keramičku tepsiju, posudu pa pouljiti.
Papriku “otvoriti”, raseći i podeliti na tri dela.
Pokriti dno posude rastvorenim paprikama, preko staviti pola mesa, pa sloj paprike i opet meso.
Odgore staviti ostatak paprike, ako imate malo manje nije strašno.
Srednji red paprike možete zameniti gore pomenutim krompirom.
Umutiti jaje, pavlaku, vodu, so, biber i preliti preko složenih sastojaka.
Staviti da se peče sat, do sat ipo zavisno od rerne i koliko posudi treba da se zagreje.
Gotovo je kada se uhvati lepa korica.
Poslužiti toplo.

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар