Ove sitne kolače sam pravila još za Božić, ali evo tek sada sam
odlučila da ih postavim na blog. Verujem da su vam manje-više svi
poznati ali ipak, nije na odmet da se prisetite, možda se u nečemu i
razlikuju.
Bombice od šargarepe
Kilogram šargarepe istrugati i dodati u skuvan sirup od 500 g šećera, dodati još sok od 1 limuna i 1 pomoranđže. Kuvati dok se zgusne, ohladiti i praviti bombice. Uvaljati ih u šećer u prahu i ostaviti da se prosuše.
Čar na dar
Stavite da se otope 7 kašike meda, 100 g šećera, 100 g čokolade i 250 g margarina. Dodati 150 g pečenog susama, 100 g seckanih oraha i 250 g "čar na dar" kornfleksa od kakaoa. Vaditi kašičicom i stavljati u papirne korpice.
Bajadera
Ušpinovati 300 g šećera sa 8 kašike vode. Dodati 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog keksa i 150 g umućenog margarina. U pola mase dodati 3 štangle rastopljene čokolade. Staviti prvo tamni deo, pa svetli i odozgo preliv od ( 4 štangle čokolade, malo šećera i mleka i 2 kašike ulja).
Nepečen rolat
Penasto umutiti 1 jaje, 100 g putera, 200 g prah šećera pa dodati 100 g istopljene čokolade, 50 g kakaoa i 250 g mlevenog keksa. Od ove mase oblikuj rolat. Posebno umutiti 100 g putera sa 100 g prah šećera i dodati 100 g rastopljene bele čokolade. Sve dobro izmešati i na kraju dodato 100 g seckanih žele bombona. Nadev staviti na razvučeno testo i uviti u rolat.
Susam rolat
Za ovaj rolat sam već postavila recept u jednom od mojih ranijih postova Sitni kolači, pa ne bih da se ponavljam.
Bombice od šargarepe
Kilogram šargarepe istrugati i dodati u skuvan sirup od 500 g šećera, dodati još sok od 1 limuna i 1 pomoranđže. Kuvati dok se zgusne, ohladiti i praviti bombice. Uvaljati ih u šećer u prahu i ostaviti da se prosuše.
Čar na dar
Stavite da se otope 7 kašike meda, 100 g šećera, 100 g čokolade i 250 g margarina. Dodati 150 g pečenog susama, 100 g seckanih oraha i 250 g "čar na dar" kornfleksa od kakaoa. Vaditi kašičicom i stavljati u papirne korpice.
Bajadera
Ušpinovati 300 g šećera sa 8 kašike vode. Dodati 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog keksa i 150 g umućenog margarina. U pola mase dodati 3 štangle rastopljene čokolade. Staviti prvo tamni deo, pa svetli i odozgo preliv od ( 4 štangle čokolade, malo šećera i mleka i 2 kašike ulja).
Nepečen rolat
Penasto umutiti 1 jaje, 100 g putera, 200 g prah šećera pa dodati 100 g istopljene čokolade, 50 g kakaoa i 250 g mlevenog keksa. Od ove mase oblikuj rolat. Posebno umutiti 100 g putera sa 100 g prah šećera i dodati 100 g rastopljene bele čokolade. Sve dobro izmešati i na kraju dodato 100 g seckanih žele bombona. Nadev staviti na razvučeno testo i uviti u rolat.
Susam rolat
Za ovaj rolat sam već postavila recept u jednom od mojih ranijih postova Sitni kolači, pa ne bih da se ponavljam.
Нема коментара:
Постави коментар