Potrebno je:
750 g brašna
1/2 l mleka ili vode
kocka kvasca
2 kašičice šećera
1 jaje
pola margarina
2-3 kašičice soli
susam
Priprema:
Zamesi brašno sa nadošlim kvascem, šećerom i mlekom ili vodom. Ostavi da testo uskisne pa ga zatim razvuci oklagijom, podeli na nekoliko lopti i svaku podeli na 8 delova. Svaki deo (osminu) premaži (izmešanim žumancetom sa margarinom i solju). Uvij u kifle, stavi u podmazan pleh, premaži belancetom a odozgo pospi susam. Ostavi da još malo narastu u plehu i peci dok ne porumene.
750 g brašna
1/2 l mleka ili vode
kocka kvasca
2 kašičice šećera
1 jaje
pola margarina
2-3 kašičice soli
susam
Priprema:
Zamesi brašno sa nadošlim kvascem, šećerom i mlekom ili vodom. Ostavi da testo uskisne pa ga zatim razvuci oklagijom, podeli na nekoliko lopti i svaku podeli na 8 delova. Svaki deo (osminu) premaži (izmešanim žumancetom sa margarinom i solju). Uvij u kifle, stavi u podmazan pleh, premaži belancetom a odozgo pospi susam. Ostavi da još malo narastu u plehu i peci dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар