Странице

недеља, 15. мај 2016.

Testo za savijace

Sastojci

  • 800 g brasna (tip 405)
  • 16 g soli
  • 50 ml ulja
  • 500 ml vruce vode
  • 2 velike kasike jogurta (27 g) 
  •  
  •  

    Priprema

  • 1.
    Staviti brasno zajedno sa soli u vecu posudu.Sad sve mjesajuci rukom dodavati lagano vodu, ulje pa fino izmjesati da se ujednaci sve fino, pa sad na kraju dodati jogurt i sve fino umjesiti u glatku masu.
  • 2.
    Na vecu tablju staviti malo brasna.Tjesto podjeliti na 3 djela, ili 2 veca, zavisi koliki vam je sto, izraditi u fine kolace, kao pogacice male, staviti na salvetu i pokriti ih da odmaraju 10-tak minuta. 
     
  • Utom pripremiti fil po zelji. 
     
    Sad na malo pobrasnjenoj povrsini razviti  malo nauljiti celo i ostaviti 5 minuta da miruje. 
     
      Razviti jufku i filovati po zelji, saviti i stavljati na pleh, oblozen papirom za pecenje.

Нема коментара:

Постави коментар