500 gr. tankih kora za pite
Premaz :
2 belanceta
350 ml. jogurta
200 ml. ulja
180 gr. brašna ( ja volim sa nekim integralnim )
so - po ukusu
1 kesica praška za pecivo
Belanca umutite žicom ili viljuškom pa dodajte redom jogurt, ulje, do, brašno i na kraju prašak za pecivo.
Fil :
400 ml. milerama - možete da ga zamenite mladim sirom za malo drugačiju pitu od ove
200 ml. kisele pavlake
2 žumanceta
oko 50 do 100 gr. slanine ili nekog drugog suvog mesa ( a može i bez njega, svakako )
100 gr. kačkavalja, nekog tvrdog sira:-)
malo soli za fil ako mislite da je potrebno
Treba da prebrojite kore, pakovanja se razlikuju. Pošto bi trebalo da
dobijete 4 rolata od po 3 kore, pretpostavićemo da ih u pakovanju ima 12
:-). Ja ovog puta nisam uspela da ih prebrojim, bile su suve i pucale
su, po sredini su se podelile a na krajevima uvile i stvarno ne znam
kako sam uopšte na kraju dobila pitu :-). Ovo je samo napomena za
domaćice koje imaju čak i manje iskustva od mene, ako takvih ima, da ne
očajavaju kada otvore pakovanje i tamo nađu umesto kora...nešto.
U normalnim uslovima premažite koru premazom sa brašnom, pokrijte drugom
pa premažite opet, pokrijte još jednom, premažite je i onda tanko
nanesite i fil sa pavlakom. Preko njega izrendajte sir, savijte ivice da
ne cure i zarolajte.
Učinite tako još tri puta da dobijete 4 jufkice. Ako Vam bude
nedostajala koja kora neće bii strašno ako jedan rolat uvijete sa 2
kore. ( zato ne volim kupovne kore ali ponekad su ipak pravi blagoslov
).
Premažite rolate preostalim filom ili, ako ga nema, negde na pola pečenja narendajte malo sira.
Pecite na 180 oko 35 do 40 minuta.
Pita je lepa i topla i hladna.
Нема коментара:
Постави коментар