Sastojci :
120 gr. putera
175 gr. šećera
120 gr. brašna
3 kašike vanilin šećera
115 gr. sitno seckanih oraha
U brašno utrljajte puter pa dodajte šećer i vanilin šećer, mesite dugo.
Prvo će Vam smesa izgledati suvo i sipkavo, ali kada se dugim mešanjem
puter otopi, dobićete lepo lepljivo testo. Dodajte orahe i umesite sve
skupa.
Ovi kolačići tokom pečenja splasnu i rašire se, tako da dobijete tanke
pločice nalik keksu, pa računajte na to kada ih raspoređujete po plehu
koji ste obložili papirom pa pečenje.
Formirajte kuglice i ređajte ih sa razmakom od barem nekoliko centimetara.
Pecite na 150 stepeni oko 20 minuta. Pipnite ih, treba da budu meki na
dodir. Ja sam svoje poslednji put prepekla i bili su prilično tvrdi, ali
i dalje preukusni.
Služite ih uz neki topli napitak, a podjednako su divni premazani nekim od divnih dzemova koji su ovih dana aktuelni :-).
*Recept za tamnu marmeladu od borovnica i jabuka koja se nalazi na slikama stiže na blog već za neki dan :-).
Нема коментара:
Постави коментар