500 gr . belog brašna
1 kocka kvasca
1 kašičica soli
oko 1/2 vode
prstohvat šećera
Od pola litra vode odvojite malo, stavite sa šećerom da se ugreje i kada je mlako dodati kvasac i ostaviti da nadođe. Kada se to desi, dodajte vodu u brašno kome ste dodali so, pa varjačom promešajte testo. Neka bude kao ređe testo za uštipke. Ako Vam je testo popilo mnogo vode, dodajte još malo, uglavnom je razmera vode i brašna 1:1.
I onda lupajte. Ne može ništa da zameni varjaču. I nakon što se pojave klobuci, lupajte i dalje testo, lupajte sve dok možete. :-) Kada ste to obavili, ostavite testo da narasta, i kad se udvostruči, prebacite ga u podmazanu tepsiju i opet ostavite 10-ta minuta da nadođe.
Pecite na 160 oko 40 minuta, a pred kraj pojačajte ako želite rumenu koricu koja krcka. Ja to danas nisam uradila jer smo se najeli prepečenih hlebova :-) tako da ovaj hlepčić opet nije kao mamin :-) Ne znam zašto se toliko nervira oko hleba neko ko uopšte ne jede hleb :-)
Hleb podseća na pogaču, ali je ipak hleb.
1 kocka kvasca
1 kašičica soli
oko 1/2 vode
prstohvat šećera
Od pola litra vode odvojite malo, stavite sa šećerom da se ugreje i kada je mlako dodati kvasac i ostaviti da nadođe. Kada se to desi, dodajte vodu u brašno kome ste dodali so, pa varjačom promešajte testo. Neka bude kao ređe testo za uštipke. Ako Vam je testo popilo mnogo vode, dodajte još malo, uglavnom je razmera vode i brašna 1:1.
I onda lupajte. Ne može ništa da zameni varjaču. I nakon što se pojave klobuci, lupajte i dalje testo, lupajte sve dok možete. :-) Kada ste to obavili, ostavite testo da narasta, i kad se udvostruči, prebacite ga u podmazanu tepsiju i opet ostavite 10-ta minuta da nadođe.
Pecite na 160 oko 40 minuta, a pred kraj pojačajte ako želite rumenu koricu koja krcka. Ja to danas nisam uradila jer smo se najeli prepečenih hlebova :-) tako da ovaj hlepčić opet nije kao mamin :-) Ne znam zašto se toliko nervira oko hleba neko ko uopšte ne jede hleb :-)
Hleb podseća na pogaču, ali je ipak hleb.
Нема коментара:
Постави коментар