Странице

петак, 4. новембар 2016.

Keramicki Duboki Tiganj R26cm BOHMANN 17 evra

Keramicki Duboki Tiganj R26cm BOHMANN 
17 evra
Izuzetno kvalitetan tiganj , odlicnih performansi, oblozen slojem kvalitetne keramike sa vatrostalnim poklopcem !
Precnik tiganja je 26 cm a dubina iznosi 6 cm ; masa kompleta je 1,6 kg.
Namenjen za koriscenje na svim vrstama grejnih povrsina ukljucujuci Indukcionu plocu .
S obzirom da ima glatku površinu, hrana se ne lepi za njega, što je često slučaj sa drugim posuđem. Možete ga zagrejati na maksimalnu temperaturu od 240º C, dodati malo ulja, a zatim i sastojke za kuvanje. Sastojci će biti ravnomerno kuvani, a hrana će biti sočna i zdrava – to je sve što je potrebno za velike kulinarske užitke.
Proizvodjac BOHMANN Quality
Garantovan Kvalitet !





Testenina sa piletinom u sosu

Ideja za ručak, nešto brzo lagano. Piletina, malo slanine ili šunke, testenina, malo sosa…
testenina-sa-piletinom-u-sosu
Sastojci:
  • 400 gr testenine po izboru – ja sam koristila ručno radjene široke ( pljosnate ) rezance
  • 400 – 500 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
  • 100 gr pančete ili dimljenog vrata, šunke, nešto slično
  • 2 kašike brašna
  • 50 – 100 ml ulja
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • suvi začin
  • so i biber
  • peršunov list
Priprema:
Piletinu iseckati na kockice, naliti 350 ml vode, dodati suvi začin i ostaviti da provri.
Kuvati 10 – 15 minuta pa sklonit isa vatre, piletinu izvaditi, ocediti a dobijenu supicu procediti.
Trebalo bi da ostane 300 ml.
U šerpu ili dublji tiganj uliti ulje pa dodati piletinu odmah da kasnije ne bi prskalo, ovako će voda ispariti.
Propržiti piletinu, da porumeni pa dodati istno iseckanu pančetu, dimljeni vrat ili nešto slično pa još malo sve to propržiti.
Onoj supi dodati brašno, malo soli i bibera pa preliti preko pančete i piletine i mešati.
Kada se zgusne dodati neutralnu pavlaku is ve zajedno mešati i ostaviti malo da vri ( 5 minuta ) pa dodati peršun i skloniti.
U lonac sipati vodu pa skuvati testeninu po upustvu na kesici.
Procediti, oprati testeninu i služiti uz sos.

Нема коментара:

Постави коментар