Странице

петак, 4. новембар 2016.

GRILL Tiganj Granit 28x28cm PETERHOF 20 evra

 GRILL Tiganj Granit 28x28cm - PETERHOF 
20 evra
Liveni aluminijum , unutrasnjost oblozena slojem GRANITA, za koji se hrana ne lepi i ne oštećuje. Pogodno za upotrebu i na Indukcionoj ploci ! 
grill tiganj za zdravo pripremanje hrane bez masnoće,
Dimenzije 28 cm x 28 cm dok je dubina tiganja 4 cm sa Mekanom SOFT drskom !
Pored toga, tiganj ima sloj Granita koja omogućava da sok i aroma hrane ostanu u tiganju, a da se hrana ne zalepi.
Garantovan Kvalitet !





Rolnice sa spanaćem

rolnice-sa-spanacemSastojci:
  • 1 kg šnicli po želji
  • 200 gr mocarele
  • ja sam koristila spanać u briketima i iskoristila sam 200 gr, ako se koristi svež onda ga prvo ubaciti u vrelu vodu nekoliko minuta, dobro ocediti, iseckati pa dodavati ostale namirnice, takodje 200 gr, ako je malo lako možete dodati još malo
  • so i biber
  • čačkalice
  • 100 ml ulja
  • 1 puna kašika brašna
  • 2 – 3 čena svežeg belog luka ili pola kašičice belog luka u granulama
  • 2 čaše vode
Priprema:
Šnicle bi trebalo da su fine, tanke, kao za pohovanje, kada kupujete tako i tražite da vam iseku.
Izlupati i posoliti sa jedne strane.
Ostaviti 10 minuta da odstoje.
Spanać odlediti ili ako je svež potopiti u vrelu vodu 2 – 3 minute, ocediti pa iseckati.
Dodati mu mocarelu i izgnječiti.
Prava mocarela se kupuje u onim malim kesicama, pakovana je po 100 gr i oko nje je voda.
Ukoliko nemate može poslužiti i feta ili sitni kravlji sir ( sir za pite ).
Pomešati malo posoliti.
Na svaku šniclu staviti po kašiku ovog nadeva pa uviti.
Probosti po dve čačkalice da sve to lepo drže dok se bude peklo da se ne odmotava.
Zagrejati ulje pa spustiti rolnice da se peku.
Peći sa obe strane po 10 minuta.
Izvaditi rolnice na tanjir pa u ulje dodati izgnječen beli luk ili granule i brašno pa mešati nekoliko minuta.
Zaliti sve vodom i opet mešati, kada provri trebalo bi da je retko, nešto redje od jogurta.
Spustiti šnicle, polupoklopiti i ostaviti da se na laganoj vatri krčka pola sata.
Najbolje bi bilo da se sve radi u teflonskom tiganju ili kamenom posudju jer tu ništa se neće od mogućeg curenja sira ili sosa uhvatiti za dno.
Šnicle poslužiti sa prilogom po želji uz salatu.
Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар